Rekrutteringsråd

Vær tilgjengelig

Rekruttering av riktig kompetanse til rett tid er helt avgjørende for en virksomhets konkurranseevne. Sørg for at en eller flere dedikerte kontaktpersoner er informert, oppdaterte og hyggelig tilgjengelig når en stilling lyses ut. Det ville være synd om kandidater som i utgangspunktet er motiverte og interesserte i stillingen faller av på grunn av at den/de oppgitte kontaktpersoner ikke svarer på telefon eller følger opp som avtalt på henvendelser. At personen på sentralbordet er en av virksomhetens viktigste er du sikkert allerede klar over.

Bruk ditt nettverk

Den viktigste nettverksjobben gjør du før du står i en rekrutteringssituasjon. Du skal så før du kan høste. Hold kontakten med dine gamle studievenner, kolleger og andre ressurspersoner du møter på din vei. I stedet for å prate om været kan du jo spørre om hvordan det går på jobben, eller om din kontakt har møtt noen spennende mennesker i det siste som du bør knytte kontakt med?
Bruk også dine ansattes nettverk når du rekrutterer. Oppfordre til å videresende/dele annonseteksten og tenk gjerne over om du ønsker å benytte en “finders fee” for tips som fører til ansettelse utover prøvetiden. Mange har brukt tipshonorar med hell.

Vær synlig og profesjonell

Google søk benyttes av 1,6 mill nordmenn hver dag – og ofte flere ganger om dagen. Det meste av det du ytrer digitalt offentlig i bloggposter, leserinnlegg, diskusjonsgrupper indekseres av Google og når derved mange som søker en løsning på et problem eller et nøytralt kjøpsråd. Ved å fremstå som en ressursperson blir du en mange kan tenke seg å jobbe sammen med. Noe av det første en jobbkandidat gjør er å Google/sjekke sin kommende kollega/sjef på ulike flater – ikke minst på LinkedIn. Det er en selvfølge at din og dine kollegers LinkedIn-profil er oppdatert og presentabel. Og har et forretningsmessig godt, nøytralt bilde. Ikke benytt det fra hagen, båtturen, alumni-treffet eller annet. Ta et nytt bilde med hode/skuldre, eventuelt påkledd jakke hvis det er relevant i en jobb-/møtesituasjon – opp mot en hvit/nøytral bakgrunn.

Kontakt gjerne Svein Grande i dag på tlf. 90 84 87 80 for en prat om du trenger flere innspill. Jeg er sjelden lengre enn en kaffeinvitasjon unna.

Lykke til!